marți, 21 iunie 2011

Primul ajutor – Trusa ta de cunoștințe

Miercuri 8 iunie 2011,Biblioteca Publica Mihai Ursachi Strunga, alături de alte noua biblioteci din județ, a participat la prima etapa de instruire din cadrul proiectului Primul ajutor-trusa ta de cunoștințe, care a avut loc la Serviciul Județean de Ambulanță Iași.
Primul ajutor – trusa ta de cunoştinţe este un proiect finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, face parte din programul naţional Biblionet și se derulează sub coordonarea Bibliotecii județene ”Gh. Asachi” Iași. Menționăm sprijinul deosebit acordat pentru buna desfășurare, implementare și mediatizare a proiectului a Centrului de Mediere și Securitate Comunitară (CSMC), a Crucii Roșii România – Filiala Iași, a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Ioan” Iaşi, precum și a TVR Iași.
Scopul programului constă în îmbunătăţirea speranţei de viaţă şi a calităţii vieţii populaţiei din judeţul Iaşi, prin creşterea nivelului de instruire în privinţa acordării primului ajutor premedical. În urma activităţilor din proiect, rolul bibliotecilor publice va fi extins, prin transformarea lor în centre zonale de formare și instruire în acordarea măsurilor de prim ajutor.
În comuna Strunga populația nu a beneficiat, cel puțin în ultimii ani, de instruire privind acordarea primului ajutor premedical în caz de accidente și dezastre (incendii, inundații, cutremure).
Biblioteca Publica Mihai Ursachi Strunga v-a fi unul dintre centrele zonale care va forma și instrui cetățenii in acordarea de prim ajutor in vederea îmbunătățirii speranței de viață și a calității ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu